Rémhír, hogy nem áldozhatnak három évig azok, akik nem jelentkeznek idén május 20-ig a Puskás Stadionban jövőre megrendezendő tömeges áldozásra.

A hír a katolikusok között terjedt el, de mint kiderült, a félreértés az Eucharisztikus Világkongresszus hatalmas eseményének szervezési munkálatai miatt született - írta meg a 444.hu.

A tervek szerint 2020-ban a Puskás Arénában rendezendő eseményre nagyon sok elsőáldozó gyereket várnak, és a program előkészületei már folynak.

A lapnak több budapesti olvasó is jelezte, hogy azt hallották, hogy ha a jövő évi eseményre nem jelentkeznek, akkor legközelebb csak 2022-ben lehet majd a gyerek elsőáldozó. A portál írása szerint nincs ilyen megkötés. A regisztráció nem zárul le a héten, és 2021-ben és 2022-ben a szokott módon lehet majd plébániákon is elsőáldozást tartani.

A 444.hu úgy értesült, hogy a plébánosokat a szervezők próbálták rábeszélni arra, hogy a szülőket és gyerekeket buzdítsák a Puskás Stadionba szervezett eseményen való részvételre, és a gyors jelentkezésre, mert az előkészítés időigényes, és a résztvevő gyerekeknek egységes ruhát is szeretnének adni.

A "szervezők személyes találkozót is tartottak és körlevelet is küldtek, az információ útközben úgy torzult el, mintha csak itt és ekkor lehetne elsőáldozni" - írta a lap.