A birminghami család azért fogadta fel a 36 éves idősgondozót, Ashikiah Reidet, mert legidősebb családtagjuk, a 101 éves nagymama demenciában szenved, és a nap nagy részében ágyhoz van kötve. Bár a család néhány tagja többnyire otthon volt, nem tudtak minden percben a néni ágya mellett lenni, ezért vettek igénybe profi segítséget.

Vagyis azt hitték, hogy az a segítség profi. Először a néni unokája fogott gyanút, aki mintha kiáltásokat hallott volna néha kiszűrődni nagymamája szobájából. Később a menye zúzódásokat is felfedezett az idős asszony testén.

Ekkor már komolyan gyanakodtak, és az unoka titokban felszerelt egy rejtett kamerát a beteg szobájába.

Amikor megnézték a felvételt, saját bevallásuk szerint meghűlt bennük a vér. A gondozónő nemcsak elképesztő ridegséggel bánt a demens nénivel, végig nem szólt hozzá egy szót sem, semmilyen kommunikációt nem folytatott vele, de jól láthatóan bántalmazta is.

Többször megütötte a fekvő beteg kezét, karját, néhányszor meg teljes súlyával ránehezedett a néni bordáira, szabályosan az ágyhoz préselte őt. A család természetesen azonnal feljelentést tett, a gondozónőt letartóztatták.

Az ügyvédje azzal védekezett, hogy Ashikiah Reid maga is halláskárosult, azért nem beszélgetett a rá bízott nénivel, illetve tapasztalata sem volt, mivel csak nemrég kezdett idősgondozóként dolgozni.

A videóért kattints:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>