"A leg­na­gyobb ti­tok­ban al­kalmi együtt­lé­tekre szol­gáló 'kéj­bar­lan­got' épí­tet­tek a Ma­gyar Tu­do­má­nyos Aka­dé­mia egyik ku­ta­tó­in­té­ze­té­ben" - írta a Ripost.

A lap állítása szerint informátorunk "éveken át dolgozott tudományos kutatóként az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében" és az informátor "részletesen elmesélte, hogy a speciális célokat szolgáló szobát, meglehetősen sok pénzből évekkel korábban hozták létre és csak nagyon kevesen tudnak róla".

"Elmondása szerint trükkösen sikerült megszereznie vezető professzora "kéjbarlang kódját" - ezt kell bepötyögni a szoba ajtaja mellett - aztán így bejutva néhány másodperc alatt körbefotózta a szobát" – írja a lap.

A cikkbe videót is tettek, amit állításuk szerint az informátoruk készített:

A 444 a cikkel kapcsolatban megkereste az MTA kutatóintézetét, a Sztakit, akik a következőket írták a lapnak közleményükben: a szobát már felszámolták.

"Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem.

Tény, hogy

évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát,

de ez soha nem működött 'kéjbarlangként'.

A szobát a jelenlegi vezetés már korábban felszámolta, így a megjelent valótlan információkat cáfoljuk és nyomatékosan kijelentjük, hogy jelenleg sem található az MTA épületeiben a RIPOSZT által bemutatotthoz hasonló intim találkozóhely.

Nemzetközileg elismert kutatóintézetként hiszünk az akadémiai dolgozók etikus és eredményes munkavégzésében, így

a szervezeti kultúránkkal ellentétes feltételezést elutasítjuk;

az intézet falain belül pedig kizárólag a hazai innováció fejlesztésére irányuló tevékenységet támogatunk.