Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára arról is beszélt, hogy a Magyar Nemzeti Banknak nincsen kormányzati feladata a gazdaságpolitikában.


Mi is írtunk róla, hogy Matolcsy György szokatlan őszinteséggel bírálta a kormány gazdaságpolitikáját. A jegybank elnöke többek között arról beszélt: "Szembe kell néznünk azzal, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van".

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn napirend előtti felszólalásában Matolcsy Györgyről azt mondta, „őszödi beszédhez hasonlítható gazdasági igazságbeszéde (..) elképesztő brutális látleletét adta ennek a kormányzásnak” - írja a Telex. A Jobbik képviselője szerint fel kéne állnia valakinek a kormánypárti padsorokból, és legalább meg kellene próbálnia cáfolni a jegybankelnök szavait.

- mondta.

A képviselő felszólalására a kormány nevében Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára reagált. Mint mondta:

Az államtitkár ezek után arról beszélt, hogy a kormányzat gazdaságpolitikája igazi sikertörténet. Ismertetése szerint a gazdasági növekedés meghaladja a 4 százalékot, ezzel az unió legjobbjai között van. A munkanélküliség nem nőtt, míg a munkahelyek száma meghaladja a 4,7 milliót. Az uniós adócsökkentési rangsorban első Magyarország. Mindhárom nemzetközi hitelminősítő is befektetésre ajánlja Magyarországot. 28 százalékos a beruházási ráta.

– mondta Tállai András.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!