Igaz, nem igazán kommentálták Varga Judit volt férjének kijelentéseit. Ugyanakkor most először nevén nevezték válaszukban.


Mióta két és fél hete a nagyobb nyilvánosság elé lépett, és alaposan beleszállt a NER-be Magyar Péter, a Fidesz többféleképp próbálta már hitelteleníteni. A Megafon kormányzati közösségi médiás platformon a kormányközeli influenszerek nagy erőkkel igyekeznek lejáratni Varga Judit volt férjét, a leginkább súlytalan és sértett figurának beállítani. Erre pár hét alatt több mint 50 millió forintot elköltöttek.

Magyar Péter azonban nem állt le, nemrég pedig az ellenzéki pártok elkezdték elküldeni kérdéseiket a kormánynak az ügyvéd állításaival kapcsolatban.

Tóth Bertalan és Vajda Zoltán MSZP-s képviselők például azt kérdezték a miniszterelnöktől, hogy milyen személyes szerepe volt „napjaink legnagyobb politikai botrányában” – írja a Telex.

A címzett Gulyás Gergely és Rogán Antal helyett Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára adott választ, amelyben azt írja:

Válaszában kormánypárti szereplő most először nevezi néven Magyar Pétert korábban, ha reagáltak egyáltalán, leginkább csak Varga Judit férjeként emlegették.

Jámbor András, a Párbeszéd képviselője Orbán Viktornak címezte kérdését, hogy miért nem mentette fel a később vesztegetés elfogadásával és hivatali visszaéléssel megvádolt Völner Pál államtitkárt, amikor (Magyar Péter szerint) Varga Judit ezt kezdeményezte.

A választ Dr. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára adta meg, Tuzson Bence miniszter megbízásából: más kérdésekkel összevonva:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!