Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Közlekedő Tömeg Facebook-oldal mérései szerint a BKV több mint 300 buszán nem működik a klíma, emiatt akár 40 fok is lehet az utastérben.

Azt írták,

idén eddig összesen 381 BKV-busz légkondicionáló berendezésére érkezett panasz, a járművek jelentős részét pedig már több utas is bejelentette, egymástól függetlenül. A legtöbb panaszt az 5-ös, 7-es, 9-es, 4-6-os, 200E, 136E, 194M, 223M, 32-es és 21-es vonalakon közlekedő buszokkal kapcsolatban érkezett.

Hétvégén több mint 40 fokot mértek a a 4-6-os villamospótlón, az utóbbi napokban pedig több buszon is 35 vagy annál magasabb hőfokot is regisztráltak. Arra hívták fel a figyelmet, hogy

rosszabb esetben a 40 fokot is elérheti az utastérben a hőmérséklet, pedig már szarvasmarhákat tilos lenne ekkora hőségben szállítani.

Erre reagált most a közlekedési társaság egy közleményben, amelyben leírták, mik az okai annak, hogy több buszon nem működik a klíma.

Szerkesztőségünkhöz elküldött tájékoztatásuk szerint

a klímaberendezések javítására és karbantartására idén 180 millió forintot fordítottak, ennek ellenére "az elöregedett és meglehetősen heterogén járműállomány okán a működőképesség folyamatos fenntartása esetenként akadályokba ütközik. A hektikus rendelkezésre állásban az is szerepet játszik, hogy egyes rendszerelemek megerősítése és javítása a jármű más pontjain okoz megemelkedett igénybevételt, vagy meghibásodást."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>