A park szerint az idomár véletlenül megkarcolta a delfint, ezért lett agresszív az állat.


Gyerekek és családok szeme láttára vadult meg show közben egy delfin Miamiban, írja a Unilad. A Sundance névre hallgató emlős megpróbálta a víz alá rángatni a férfit, akit a történtek után kórházba szállítottak, de szerencsére nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

A támadásról videót készítő nő elmondta, hogy az eset közben a gyerekek végig ujjongtak, de a felnőttek sejtették, hogy valami nincs rendben. A Miami Seaquarium közleménye szerint Sundance azért támadt idomárjára, mert a férfi a Flipper Show közben véletlenül megkarcolta a delfint.

A delfinpark korábbi állatorvos szerint azonban Sundance korábban is agresszív volt már, vagyis a tavalyi támadás egyáltalán nem egy elszigetelt eset. Korábban állítólag ugyanez az állat egy másik tréner gyomrának rontott neki.

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatjogi szervezet szerint a történtek után még hangosabban követeli a miami delfinárium „régóta szenvedő delfinjeinek” menedékhelyre telepítését. Meglátásuk szerint erre az egyre nagyobb veszélyben lévő dolgozók miatt is szükség lenne.

A Miami Seaquariumról korábban kiderült, hogy számos állatjóléti szabálysértést követett el. Többek között rohadó halakkal etették az állatokat, miközben az élőhelyeiket sem tartották karban megfelelően. Mindezek következtében több delfin is elpusztult a parkban.

Ebben a parkban él és dolgozik 52 éve Lolita, a kardszárnyú delfin. Az orka arról lett híres, hogy a világ legkisebb, ilyen állatok számára fenntartott tartályában él, emiatt pedig kampányt indítottak a kiszabadítására.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!