Musimbe Dávid Dennis volt a január 9-i műsor vendége, akit a hatóság szerint a műsorvezetők „a bőrszíne miatt a rabszolgákkal kapcsolatos tréfák célpontjává tették”.


Eljárás indult Balázsék január 9-i műsora miatt, mert abban az emberi méltóságot sértő módon tréfálkoztak a műsor vendége, Musimbe Dávid Dennis kárára, „rasszista megjegyzéseket engedve meg vele szemben” – írta közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A Médiatanács álláspontja szerint „a Rádió 1 műsorszám egy társadalmi csoport másodrendűségére vonatkozó tartalmat hordozott, az elhangzott megjegyzések a hallgatók felé azt az üzenetet közvetítették, hogy az emberi méltóság nem általános érvényű”.

A műsorszám tehát a rasszizmust humorforrásnak tekintette, ez pedig nem egyeztethető össze az emberi méltóság tiszteletét megkövetelő alkotmányos értékekkel” – írták.

A Médiatanács szerint Balázsék a kirekesztés tilalmát előíró törvényi rendelkezést is megsértették, ezért közigazgatási hatósági eljárást indított a médiaszolgáltatóval, a Radio Plus Kft.-vel szemben.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!