A független jelöltként induló Puzsér Róbert néhány napja már kiadott egy közleményt, amiben visszalépésre szólította fel Karácsony Gergelyt, mivel szerinte Tarlós Istvánt csak középről lehet leváltani, erre Karácsony a régi baloldal jelöltjeként alkalmatlan.

Legújabb posztjában pedig hozzátette a fentiekhez, mit kínálna ezért cserébe: amennyiben Karácsony visszalép, és Puzsér megnyeri a választásokat, főpolgármester-helyettesnek nevezi ki az ellenzék közös jelöltjét.

De nem csak ezt ajánlotta fel cserébe a lemondásáért: ha győz, a ciklus lejárta után nem indulna újra. Emellett azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben az ellenzék támogatja a közlekedés áttervezését érintő törekvéseit, akkor az elkövetkező 5 évben nem ejti ki a száján az MSZP és a DK, illetve azok politikusainak nevét negatív kontextusba helyezve.

"Tarlós István leváltására akkor van esély, ha középről próbálkozunk, ha a rendszerkritikus és a centrista szavazókra is számítunk, és nem pusztán a balliberális keménymag mozgósításában hiszünk."

- idézi Puzsér szavait a 24.hu.