A Máltán regisztrált jacht hivatalos tulajdonosi adatai titkosak, de egy jachtfigyelő oldal szerint korábban a hajó tulajdonosa az ukrán kormány által szankciós listára tett Putyin-párti orosz milliárdos volt.


Hétfőn a 444.hu fotósa örökítette meg Mészáros Lőrincet és feleségét, Várkonyi Andreát az olasz partok közelében, amint élvezik a nyaralást egy 27 milliárdba kerülő luxushajón.

A Népszava azóta megírta, hogy a superYachtFan.com nevű, magát jachtfigyelő oldalnak nevező portál szerint korábban a hajó tulajdonosa az ukrán kormány által szankciós listára tett Putyin-párti orosz milliárdos, Konsztantyin Sztrukov, volt.

Az Olaszországban, a hasonló luxushajók gyártására specializálódott San Lorenzo gyárban épült Rose d’Or nevű, Máltán regisztrált jacht hivatalos tulajdonosi adatai egyébként titkosak.

A Népszava megkereste a jachtfigyelő oldalt, hogy megtudják, mi alapján írták eddigi tulajdonosnak Konsztantyin Sztrukovot, de még nem válaszoltak a kérdéseikre.

Ő ugyanis Oroszország egyik legnagyobb aranybányájának a tulajdonosa. A hajót pedig, amin a 444.hu munkatársa lefotózta Mészáros Lőrincet, Rose d’Or-nak, vagyis Aranyrózsának hívják. Ráadásul az orosz milliárdost korábban már összefüggésbe hozták egy hasonló nevű hajóval, amit Reve d’Or-nak, vagyis Aranyálomnak hívtak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!