Gleb Karakulov a legmagasabb rangú orosz tiszt, aki eddig Putyin környezetéből disszidált.


Putyin egyfolytában a bunkerében van, mert retteg attól, hogy meg fogják ölni, írja a Mirror egy volt orosz kormányőr elmondása alapján. Gleb Karakulov az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSO) kapitánya volt, de nemrég Isztambulon keresztül megszökött, és a Dossier Centernek tálalt ki az orosz elnök viselt dolgairól.

A 35 éves Karakulov szerint az orosz elnök az utóbbi időben a saját biztonságának megszállottja lett.

Putyin annyira retteg a vírustól, hogy akár a legrövidebb események előtt is megköveteli a kéthetes karantént a résztvevőktől.

Karakulov szerint ettől eltekintve korához képest Putyin jó egészségnek örvend, ami szöges ellentétben van azzal, ami az utóbbi években elterjedt az orosz elnökről.

erről egyáltalán nem beszélnek a diktátor környezetében dolgozók.

A disszidens a szolgálati évek alatt egyszer sem látta telefonálni a politikust, ahogy internetet sem használ. Csak a közvetlen köreiből jut információkhoz, ami azt jelenti, hogy

Karakulov megerősítette, hogy Putyinnak van egy 1 milliárd dollárt érő luxupalotája a Fekete-tenger partján, és övé a Scheherazade nevű luxusjacht is. Ugyanakkor semmit nem tudott az orosz elnök magánéletéről, és az Alina Kabajevához fűződő kapcsolatáról.

Karakulov és családja a Dossier Center független orosz média segítségével szökött meg tavaly októberben, amikor Putyinnal Kazahsztánba utazott egy találkozóra. A portál szerint Karakulov a legmagasabb rangú disszidens, aki az orosz elnök közvetlen biztonsági köréhez tartozott. A Dossier Center szerint a férfinek köszönhetően szivárogtak ki korábban Putyin páncélvonatának titkai is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!