A Patriothoz hasonló kicsit erősnek tűnik. „A gyakorlati harci alkalmazás megmutatta, hogy Oroszország légvédelmi rendszere az egyik legjobb a világon” – hangoztatta az orosz elnök.


Oroszország több mint háromszor annyi, a Patriotokkal egyenértékű légvédelmi rakétát gyárt, mint amennyit az Egyesült Államok - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Novo-Ogarjovóban.

Putyin akkor beszélt erről, amikor a rezidenciáján fogadta Vjacseszlav Gladkovot, Belgorod megye kormányzóját.

"Az Egyesült Államokban például Patriot rakétákat gyártanak - a mi országunk háromszor több ilyen rakétát gyárt. Még többet is, mint háromszor annyit" - mondta az államfő.

- tette hozzá.

"A gyakorlati harci alkalmazás megmutatta, hogy Oroszország légvédelmi rendszere az egyik legjobb a világon" - hangoztatta az orosz elnök.

Gladkov egyebek között elmondta, hogy az Ukrajnával határos belgorodi régióban a háború kezdete óta a területet ért találatok következtében 25 ember vesztette életét és további 96 sebesült meg.

A BBC szerint egyébként az orosz készletek megcsappanására utal, hogy egyre gyakrabban használnak földi célpontok ellen is föld-levegő rakétákat, amiket eredetileg nem erre terveztek. Ilyenek például az S-300-asok, amelyeknek a maradványait számos belvárosi helyszínen megtalálták. Bár az oroszok azt állítják, ezek az ukrán légvédelem rakétái, szakértők szerint ez valószínűtlen, mert a légvédelmi ütegeket rendszerint nem a városközpontokban, hanem a külső kerületekben helyezik el.

Putyin nem véletlenül sürgette nemrég a kormányát és az ipari vállalatok vezetőit, hogy gyorsítsák fel a fegyvergyártást és szállítást. „Minden területen nagyobb tempót kell elérni” - mondta az orosz elnök.

erre-senki-sem-szamitott-a-ii-vilaghaboru-ota-nem-latott-utemben-fogynak-az-ukran-hadszinteren-a-fegyverek-es-a-loszerek/

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!