Azért támadt rá az idős nőre, mert az igazat adott egy tanárnőnek, aki panaszkodott rá. A gyerek korábban két osztálytársát is úgy megveret, hogy kórházba kerültek.


Ököllel támadt a nagyanyjára egy 12 éves fiú a szlovákiai Hetényben. Az idős nő később belehalt a sérüléseibe - számolt be a parameter.sk.

A támadás még szeptember 12-én történt. A nagymama súlyos sérülésekkel került kórházba, ahol végül múlt hét szombaton meghalt. A rendelkezésre álló információk szerint

A helyi iskola megerősítette, hogy egy mentálisan nagyon instabil gyerekről van szó, aki egyszer már két osztálytársát is annyira megverte, hogy azok kórházba kerültek. A nehézségei miatt külön szakpedagógusok is voltak hozzá kirendelve, de esete annyira nehéznek bizonyult, hogy három szakértő is beismerte, képtelen javítani a helyzeten. Ezt követően egyedi tantervet dolgoztak ki számára.

Magyari Ferenc, a község polgármestere azt mondta, hogy a fiú családja rendkívül rossz anyagi helyzetben van, olyannyira, hogy az önkormányzat rendszeresen elenged számukra bizonyos díjakat. Emellett többek között élelmiszert, higiéniai termékeket és üzemanyagot is biztosítanak számukra, ahogy a fiú esetenkénti pszichiátriai kezelésének útiköltségeit is megtérítik nekik.

A Nyitrai Kerületi Ügyészség szóvivője azt mondta, hogy a körülmények tekintetében a korábban súlyos testi sértés vétsége miatti vádemelést várhatóan emberölésre minősítik át.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!