Számtalan példa van hasonló szertartásokra az ősi kultúrákban. A kutatók azt feltételezik, hogy az absztrakt cikcakkokkal vagy a zenét, vagy a másik világba utazást ábrázolhatták a kétezer éves köveken.


Egy dél-perui vulkanikus sziklán talált ősi metszetek sorozata 2000 évvel ezelőtti rituálét ábrázolhat, amikor a sámánok hallucinogén növények segítségével transzba estek. A cikcakkos vonalakkal és más geometriai formákkal körülvett, táncoló emberi alakokból álló kompozícióknak konkrét értelmezésük eddig nem volt, de most

Ezek a Kolumbusz előtti minták megtalálhatók a Toro Muerto-ban, amely Dél-Amerika egyik leggazdagabb sziklaművészeti gyűjteményét tartalmazza. A sivatagi szurdok több ezer sziklával van tele, amelyek közül mintegy 2,600 ősi sziklavéseteket tartalmaz.

A rajzokat elemezve a kutatók elmagyarázzák, hogy a műalkotások „a régióban egyedülálló táncoló emberi alakok képein leggyakrabban függőleges cikk-cakk, egyenes és kanyargós vonalak fogják közre az alakokat, amelyek szélessége változó, néha kísérő pontok vagy körök is megjelennek.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!