A városi folklórból merítő dalban egy gangos bérház lakói a hőségtől kábán várják az enyhülést – ekkor jelenik meg szuperhősként egy letűnt kor emblematikus figurája, a szódás.


A 2001-ben alakult Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Dalaikban keverednek a különböző stílusok, a magyar és a balkáni népzene, a jazz és a sanzonok világa.

Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncertjük egyedi és megismételhetetlen. Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.

„Gyerekkoromban még sokszor felhangzott a kiabálás az utcán, hogy »Szódát! Szódavizet!«, ami a szódás érkezését jelentette. Ezt kötöttük össze napjaink szó szerint »égető« problémájával, így lett ez a sor a dal refrénje” – mondta Kamondy Imre, a zenekar énekese és szövegírója a szám születéséről.

A dal itt meghallgatható (Spotify-bejelentkezés után):

A Hőség a gangon valójában egy 2 dalos kislemez A oldalát jelenti, hamarosan érkezik a lemez másik dala is – amelyre a borítón látható macska is utal –, de erről egyelőre nem szerettek volna többet elárulni.

A lemezen közreműködő zenészek: Kamondy Imre: ének; György Andi: ének, hegedű, akusztikus gitár; Vörös László: zongora; Strausz Eszter: fuvola; Horváth Gábor: basszusgitár; Nagy Balázs Krisztián: gitár; Szert Zsigmond: dob; Dudás Zsombor Koala: ütőhangszerek, vokál; Wizner Balázs: trombita.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!