Igazi balkáni hangulat elevenedik meg az Albán benzinkút című számhoz forgatott videóban.


A Plutó volt az egyik első magyar zenekar, aminek 2009 környékén elkezdtem járni a koncertjeire. Azóta voltak időszakok, amikor kevesebbet hallattak magukról, és átestek több tagcserén is, de végig aktívak maradtak. Dalszerző-frontemberük, Nemes András közben egy másik formációval, a Bérczesi Róberttel közösen alapított Biorobottal is kísérletezett, ez azonban nem tudta stabilan működő zenekarrá kinőni magát.

Ebben a felállásban adták ki hetedik lemezüket nagyjából egy éve, amelyről most az Albán benzinkút c. szám kapott videoklipet. András így mesél a dalról, amit egy balkáni nyaralás ihletett:

„Gurulós, motorikus gitár-rockandroll, bluesos bariton szaxofon riffekkel, a refrének után viszont a hangszerelés balkáni rezes-hangulatba csap át. Ez a dal alapvetően a gondtalan nyári kalandozásokról és száguldozásról szól, amelynek akárki részese lehet, ha megfelelő emberekkel van együtt és létrejön egy flow.

A klip olyan, mintha egy kelet-európai kémfilm trailere lenne. Tudjátok, azok a pár perces, sűrűn vágott mozifilm-ajánlók, amelyekben látod, milyen jól néznek ki a főszereplők, de közben egyáltlan nem áll össze, hogy miről szól a film. Ez talán arról szól, hogy minden szál a Balkánra vezet. Titkosügynökök autót lopnak és autópályákon száguldanak, gyönyörű albán benzinkutak mellett suhannak el. A szerzetes külsejű maffiafönök híradásokat kap az akcióról, egy nagyon veszélyes kung-fu-s gyilkos harci bemutató tart. A szép, szőke, sportos nőt hiába rabolják el, mert mindenkit szét fog rúgni, aki az útjába áll!”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!