A lap szerint Olaf Scholz azt javasolta a magyar miniszterelnöknek, hogy inkább igyon meg egy kávét.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtök este nem vétózott, hanem kiment a teremből Orbán Viktor, amikor az Európai Unió vezetői Ukrajna uniós csatlakozásáról szavaztak. Orbán később videóban, majd csütörtök reggel a Kossuth Rádióban is megmagyarázta, miért döntött a távolmaradás mellett.

A döntés után Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is megpróbálta elmagyarázni, Orbán miért döntött a terem elhagyása mellett, miközben korábban ő és a magyar kormány is a vétó fontosságát hangsúlyozta.

„Magyarország álláspontja változatlan: nem tartjuk Ukrajnát késznek az uniós tárgyalásokra, ezért ellenezzük a tárgyalások megkezdését.

– írta a politikus az X/Twitteren.

A Politico információi szerint az, hogy végül nem került sor vétóra, a német kancellár érdeme. A lap információi szerint Olaf Scholz volt az, aki azt javasolta Orbánnak, hogy a kulcsszavazáskor hagyja el a termet, és igyon meg inkább egy kávét. A bennfentes újságíró azt írja: ezt a „trükköt” a német országvezető még az ifjú szocialistákkal együtt töltött idejéből hozta magával. Volodmir Zelenszkij ukrán elnök mindenesetre külön megköszönte Olaf Scholznak az uniós tagság megindításának megszavazását, egyben elnézést kért, hogy korábban országa gúnyt űzött belőle.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!