Többen is felháborodva számoltak be a közösségi médiában arról, hogy mozgássérültnek „álcázott” utasok jogosulatlan előnyöket szereznek amerikai légitársaságok járatain.


Egy pofátlan és egyre gyakoribb jelenségre hívja fel a figyelmet több beszámoló a közösségi médiában: utasok egy része kerekesszékesként jelentkezik be a légi járatokra, hogy gyorsabb és kényelmesebb legyen a repülőgépre való be- és leszállása, valamint az utazása. A légitársaságok tehetetlenek az ügyben.

A New York Post egy Paul nevű utas Twitter-bejegyzése alapján kezdte körbejárni a jelenséget.

Az amerikai férfi posztjában azt írta, szemtanúja volt, amint jó néhány utastársa kijátszotta a rendszert azzal, hogy a Southwest Airlines egyik délnyugati járatra kerekesszékesként jelentkezett be.

„Beszállás előtti átverés a Southwest Airnél. 20 tolószékes utas száll fel, és valószínűleg csak 3-nak van szüksége kerekesszékre a leszálláshoz” – írta a Twitteren Paul, aki másnap fényképeket is közzétett álló és sétálgató, majd a repüléshez kerekesszékbe ülő emberekről.

A légitársaság a Twitteren válaszolt a felháborodott utasuk észrevételére, és elnézését kértek tőle az általa vélt igazságtalanságért. Egyúttal elismerték, hogy nincs lehetőségük az esetleges csalások kiszűrésére, mivel

Paul Twitter-bejegyezése után a közösségi médiában többen is beszámoltak hasonló kerekesszékes csalásokról, ami alapján úgy tűnik, ez a svindli gyakoribb, mint sokan gondolnák.

„Azután hagytam abba a repülést a Southwest Airlinesszal, miután láttam, hogy egy férfi kiszállt az autójából, az előttem lévő terminálhoz futott, ahol kerekesszékbe ült, hogy remek helyet szerezzen egy zsúfolt járaton” – írta egy felhasználó a Twitteren.

Egy másik utas azt írta, nemrég egy mozgáskorlátozott mellett utazott, aki maga mesélte neki, hogy


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!