Részletes ukázt kaptak az igazgatók, hogy mit kell, mit nem kell és mit nem szabad megmutatniuk egy, az intézménybe látogató képviselőnek.


Bemutatott egy levelet a Facebookon Hadházy Ákos, amit a Belügyminisztérium küldött jó néhány iskolaigazgatónak. Ebben az áll, hogy az intézményvezetőknek hogyan kell megakadályozniuk, hogy „az országgyűlési és európai parlamenti képviselők bejárják az iskolájukat, és esetleg megmutassák a leroggyant épületet (vagy esetleg hőmérőzzenek a tanteremben).”

Mivel a kórházakat végigjáró körútja után Magyar Péter azt ígérte, hogy az iskolákban is hasonló bejárást terveznek, nem nehéz összerakni, hogy az értesítés, ha névtelenül is, de részben a Tisza Párt elnöke ellen szól. Igaz, szólhat ugyanakkor éppenséggel Hadházy Ákosnak is, aki szintén előszeretettel mutatja be a visszásságokat az országot járva. Mint a független országgyűlési képviselő írja:

„A levél hosszasan taglalja, hogy sajnos lehet, hogy fogadni kell a képviselőt, de az CSAK AZ IGAZGATÓVAL BESZÉLHET ÉS CSAK ABBAN A TEREMBEN, AHOL AZT MEGENGEDIK NEKIK ("előzetesen egyeztetett helyen és időpontban"). ELŐRE MEG KELL ÍRNI, MIKOR MEGYÜNK ÉS MIRŐL AKARUNK KÉRDEZNI és "csak a munkánkhoz szükséges mértékű információt" kell megosztani velünk (értsd: a képviselő küldje el a kérdéseit, az igazgató továbbítsa a tankerületnek, az majd kitalálja, hogy mennyi információ szükséges a képviselő munkájának elvégzéséhez). A képviselő ne akarja látni hulló vakolatot, a rozzant vécét, papír nélkül, a moslékot, amit a gyerek elé tesznek a menzán, (szóljon előre, hogy aznap legyen wc-papír és jó kaja a menzán), pláne ne akarjon hőmérőzni, vagy még inkább, ne akarjon az igazgatón kívül más tanárral,

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!