Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a napokban jelentette be, hogy felmondták az érvénytelen szerződést Józsefváros eddigi közétkeztető cégével. Most kiderült, a kormánypárt helyi szervezetének cseppet sem tetszik az új szolgáltató.

Ahogy Pikó írja,

„ezúttal a közétkeztetés ügyében fenyegetőznek azért, mert a jogszerű viszonyok helyreállításán túl szeretnénk elérni, hogy Budapest egyik legszegényebb kerületében ne felháborítóan drága és rossz minőségű közétkeztetést kapjanak a gyerekek. Miközben az új, átmeneti szerződés nyomán máris 10 százalékkal csökkent a közétkeztetés ára, a Fidesz a korábbi szolgáltatóval karöltve vádaskodik, és hatóságokat küldenek ránk.”

Hozzáteszi, ez emlékezteti arra, amikor a kampány időszakában rendőröket küldtek rájuk. Ám szerinte ahogy akkor sem, most sem fognak jogszerűtlenséget találni.

Pikó posztjához csatolta a kerületi Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Szülői Munkaközösségének levelét, amelyben arról írtak, hogy nagyon elégedetlenek az étkeztetési cég szolgáltatásaival. A rossz minőségű, egyhangú ételek miatt a tanárok és a diákok jó része is lemondta ebédbefizetését.

hirdetés

„Bár a korábbi szolgáltató ügyvezetője azzal járja az elé vörös szőnyeget terítő fideszes propagandamédiát, hogy ő semmiféle panaszról nem tud, a levélből az is kiderül, hogy az iskolában a rossz minőség miatt a felnőtt dolgozók már nem voltak hajlandók a menzán étkezni, a gyerekek egyharmada pedig szintén lemondta az iskolai étkezést” - írja a polgármester.

Sorait úgy zárja:

„Polgármesterként ebben az ügyben számomra kizárólag a törvényesség és a józsefvárosiak érdeke számít. Ennek megfelelően jártunk el és járunk el az új közbeszerzési eljárás kapcsán is.”


hirdetés