Már több mint tízezren írták alá azt a petíciót, melyben arra kérik a kormányt, tegye lehetővé nemcsak az esküvők, hanem a nagyobb létszámú lakodalmak megtartását is valamilyen formában.

A jelenlegi szabályozás alapján most csak a polgári házasságkötésre van mód.

Az RTL híradónknak nyilatkozó menyasszony szerint a helyzet miatt kialakult bizonytalanság a legrosszabb.

A szombathelyi önkormányzatnál az esküvők 30 százalékát mondták le. Egy helyi étteremben azt mondták, hogy a párok már az augusztusi lakodalmat is visszamondják, nem tudnak tervezni.

hirdetés

Vlasicsné Gajdár Georgina, aki esküvői dekorációkkal foglalkozik, petíciót indított azért, hogy a polgári szertartások mellett lakodalmakat is tarthassanak a párok.

"Magyarország kormányát tisztelettel kérjük, hogy az alábbiakat fontolja meg, kérjük ezt a magyar jegyespárok és az esküvői szolgáltatók nevében akik aláírták ezt a petíciót. Tesszük ezt azért mert a magyar jegyespárok és az esküvői szolgáltatók közös érdeke, hogy az esküvői szertartás után a lakodalmakat is engedélyezze megtartani a kormány.

Magyar jegyespárok ezrei várják a választ erre a kialakult helyzetre. Méltatlannak tartják, hogy tömegrendezvénynek minősítse a kormány az esküvők utáni lakodalmakat.

Hiszen itt többnyire olyan emberek találkoznak akik a hétköznapokban is tartják a kapcsolatot egymással. Család, barátok.

Többen már évek óta szervezik ezeket az eseményeket, nagyon sok időt, energiát és pénzt áldoztak erre"

áll a petícióban.



hirdetés