Nagy felháborodást váltott ki egy ausztrál rendőr, aki a gyanú szerint szándékosan megölt egy ártatlan vombatot.

Az eset a dél-ausztráliai Eyre-félszigeten történt. Waylon Johncock egy másik férfival utazott egy kocsiban, amikor egy földesúton meglátott a sötétségben egy vombatot, amely éppen előttük haladt. A szabadnapos rendőr kiugrott és utánament, miközben a földről felvett néhány követ, és elkezdte velük dobálni az állatot, amely menekülőre fogta. A férfi nevetve üldözte tovább, miközben az őt filmező társa a kocsiból bíztatta.

"Elkapod, elkapod! Dobd meg! Öld meg!"

- hallatszik a felvételen.

Johncock többször is eltalálta a kis emlőst, amely a beszámolók szerint végül elpusztult.

A róla készült videó azóta elkezdett terjedni a közösségi oldalakon, így az is hamar kiderült, ki volt a vombatgyilkos. Mint kiderült, a férfi már 10 éve dolgozik rendőrként Dél-Ausztráliában, ezért az emberek megrohamozták a rendőrkapitányság oldalát, követelve, hogy indítsanak eljárást Johncock ellen.

A rendőrség közlése szerint vizsgálatot indítottak az ügyben, de a férfi a nyomozás alatt is ugyanúgy dolgozik, mintha mi sem történt volna - ezt a rendőrség is megerősítette, miközben az ügyéről semmilyen információt nem osztottak még meg.

Grant Stevens parancsnok még múlt héten azt közölte, hogy szerinte is elfogadhatatlan és elítélendő, amit Johcock tett a felvétel tanúsága szerint, és hangsúlyozta, hogy mindez ütközik azokkal az értékekkel és viselkedési normákkal, amelyeket elvár az alkalmazottaitól. Azt is elmondta, hogy több rendőrségi dolgozó is úgy véli, hogy gyűlöletes, amit kollégájuk tett.

Ennek ellenére egy hét alatt sem történt előrelépés az ügyben, a helyiek pedig egyre dühösebbek emiatt.

Az esetről készült videóért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>