A szeptemberi iskolakezdés gyakran komoly anyagi terhet ró a szülőkre, de néhány okos tippel könnyedén elkerülheted a túlköltekezést. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készülhetsz fel költséghatékonyan az új tanévre, hogy a családi kassza se lássa kárát.


Szülőként mindannyian úgy érezzük, hogy a szeptember a hulló levelek mellett a messzire szálló tízezresek, húszezresek hava is. Tény, hogy vannak dolgok, amiket muszáj megvenni, de ha hajlandó vagy egy kicsivel több időt rááldozni a felkészülésre, spórolhatsz néhány ezret.

1. Készítsd elő a költségvetést

Mielőtt bármilyen vásárlásba kezdenénk, érdemes előre megtervezni a költségeket. Írjunk listát az összes szükséges eszközről, ruháról és egyéb kiegészítőről, majd határozzuk meg, hogy mennyit tudunk költeni ezekre. A költségvetés segít abban, hogy elkerüljük a felesleges kiadásokat, és csak a valóban szükséges dolgokra koncentráljunk.

2. Ellenőrizd, hogy mi van!

Ez különösen hasznos lehet, ha több gyermeked van, és tovább tudod adni a tárgyakat. A ruhák válogatásakor hozz létre kupacokat a jó állapotú, a javításra szoruló és a menthetetlen darabokból. Végezz egy teljes auditot, hogy lásd, milyen ruhák, írószerek, uzsonnás dobozok és vizespalackok vannak már. Lehet, hogy a szekrény mélyén találsz még mindig érintetlen állapotban lévő, nem használt tárgyakat, vagy olyan darabokat, amelyek még egy második vagy harmadik tanévet kibírnak.

3. Hozz létre egy „eladó" kupacot!

Ha a gyereked kinőtte a ruhái egy részét, add el azokat a Facebook Marketplace-en, és a kapott pénzt használd fel új darabok vásárlására. A Vinted-et is érdemes kipróbálni.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!