"Az iskolai tanév lezárását követően fokozatos nőtt az elmúlt hetekben az M7-es autópálya forgalma" - írja az Útinform.

Főleg hétvégenként növekszik meg nagyságrendekkel a gyorsforgalmi úton közlekedők száma, így akkor is 80-90 kilométer/órára csökkenhet le a sebesség a zsúfolt autópályán, ha nem történik sem baleset, sem egyéb rendkívüli esemény.

A dugók és a balesetek elkerüléshez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. most több tippet is adott.

A Balaton és a Velencei-tó felé utazók többsége pénteken 14 és 20 óra között, szombaton 8 és 13 óra között indul el az M7-es autópályán. Vasárnap pedig a Budapest felé vezető oldalon 12 órától egészen az esti órákig telítettek a sávok, a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

A tippek:

hirdetés

1. Ha teheted, kerülje el a csúcsforgalmi időszakokat! A legtöbben pénteken délután és szombat délelőtt indulnak el a főváros irányából, és vasárnap este, hétfőn reggel érkeznek vissza. Hétfőn ráadásul a kamionstop után jelentős a teherfogalom is. Ezekben az időszakokban egy kisebb koccanás is elegendő a jelentős torlódás kialakulásához.

2. Közvetlenül indulás előtt tájékozódj az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon. Vagy használj online navigációs szoftvereket, közösségi autós alkalmazásokat.

3. Ha az autópályán nagy a dugó – például baleset miatt – érdemes kerülőutat választani. Igénybe vehető az M6-os autópálya is, amelyről több csomópontnál is vissza lehet jutni az M7-es autópályára például a 62-es, 64-es főutakon keresztül. A Balaton északi partjára tartók Székesfehérvártól a 8-as főutat is használhatod.

4. Az M7-es autópályához kapcsolódóan tavaly ősszel elkészült a 710-es főút bekötése, amely gyorsabb és biztonságosabb eljutást biztosít az északi part irányába.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés