Két helyen is lefotózták a miszterelnököt a kairói látogatása után.


Orbán Viktor még február 27-én, hétfőn utazott el Egyiptomba népes küldöttség és három honvédségi repülőgép kíséretében. A magyar miniszterelnök többek között az észak-afrikai ország elnökével is tárgyalt, amiről több fotó és videó is megjelent a közösségi médiában. Legközelebb a székesfehérvári laktanyában bukkant fel Orbán Viktor vasárnap. Arról azonban semmit nem lehetett tudni, hogy a két időpont között hol tartózkodott a magyar politikus.

A 604-es számú Airbus március 1-jén indult hazafelé Egyiptomból, de Budapest előtt tett egy kis kitérőt Olaszországban, derítette ki Hadházy Ákos. A pisai leszállás után a gép folytatta útját Magyarországra, ám feltehetően már a miniszterelnök nélkül, mivel a 24.hu egyik olvasója Firenze belvárosában sétálgatva fotózta le pénteken Orbán Viktort és feleségét.

Ezzel párhuzamosan a 444 is cikket közölt Orbán olaszországi tartózkodásáról. A lap olvasója egy nappal később, vagyis szombaton kapta lencsevégre a magyar miniszterelnököt, de már Velencében.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy Lévai Anikó is az egyiptomi küldöttség tagja volt, vagy csak később találkozott férjével, mindenesetre az észak-afrikai látogatásról kiadott fényképeken nem szerepelt. A 24.hu megkérdezte Havasi Bertalant, hogy Orbán Viktor munkalátogatáson vagy magánúton járt-e Olaszországban, de egyelőre nem kaptak választ a miniszterelnök sajtófőnökétől.

Orbán Viktor és felesége legutóbb január elején jártak Olaszországban, XVI. Benedek pápa római temetésén, éppen akkor, amikor a kormányzati repülőgép is Olaszországban szállt le. A vatikáni látogatás után a kormányfő és Lévai Anikó homárt ebédeltek a tengerparton.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!