Az Index azt írja, Pártai Lucia meteorológus is indul az őszi önkormányzati választásokon Szarvason, független jelöltként.

A lapnak elmondta, nem a saját ötlete volt, hogy polgármesterjelöltként induljon.

"Tavasszal kerestek meg, és először csak külső megfigyelőként vettem részt ezeken a megbeszéléseken. Szigorúan ügyek mentén beszélgettünk"

- magyarázta.

Elmondása szerint a DK vezetője kezdettől fogva a város ügyei mentén akart politizálni, ezért is vállalta a polgármester-jelöltséget. Rajtuk kívül végül a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja.

Szarvason több mint 21 éve a fideszes Babák Mihály polgármesterrel szemben egy jelenleg is a testületben fideszes támogatással politizáló egyéni képviselő, Babák Zoltán indul függetlenként, teszi hozzá az Index. A helyi tagság egy harmadik fideszest, Hodálik Pál alpolgármestert szavazta meg polgármester-jelöltjének, ő azonban nem szerepel a hivatalos nyilvántartásban. Rajtuk kívül a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének színeiben induló Csanádi Lászlót és a jobbikos Gajdos Attilát vette nyilvántartásba a választási iroda.

Pártai Lucia az ELTE-TTK meteorológus szakán végzett, ugyanitt programozó matematikus végzettséget is szerzett. 1989–1999 között az MTV reggeli műsoraiban, 1999-től pedig az MTV Napkelte című műsorában volt látható az időjárás-jelentésekben. A sportesemények, expedíciók és speciális rendezvényeknek is prognózist biztosító eumet.hu ügyvezető igazgatója és több cég menedzsere is volt.

Férje, Aigner Szilárd meteorológus váratlan halála után kezdett új életet Szarvason. Idővel új családot is itt alapított. Előtte Budakalászon élt, ahol kilenc éve a helyi önkormányzat külsős képviselőjeként is tevékenykedett.