Az Etiópiai Légitársaság pilótája meg is kapta az engedélyt, de pár perccel később lezuhant. Mindenki meghalt, összesen 157 ember.


Négy napja találták meg a múlt vasárnap lezuhant Boeing fekete dobozát. Azt, amelyik a pilótafülkében elhangzott beszélgetéseket rögzíti, már ki is elemezték.

A légitársaság vezérigazgatója szerint a pilóta a felszállás után nem sokkal "pánikszerű hangon" jelezte a légiirányítóknak, hogy egyszerűen nem tudja kontrollálni a gépet, és kérte, hogy azonnal visszafordulhasson a reptérre. Ezt meg is kapta, de már késő volt: a gép néhány perc múlva lezuhant.

Az irányítótoronyból csak annyi látszott, hogy a gép gyorsan felemelkedik, majd hirtelen lejjebb ereszkedik, de a sebessége már akkor indokolatlanul nagynak tűnt. A fekete doboz elemzése tovább folyik, csakúgy, mint az áldozatok DNS-azonosítása.

Az Ethiopian Airlines egyik Boeing 737-es repülőgépe Addisz Ababából tartott Kenyába, amikor felszállás után nem sokkal a gép lezuhant. A gépen 157-en voltak, a katasztrófát senki sem élte túl.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Boeing 737 Max gépre a tragédia előtt már több pilóta is panaszkodott, főként a robotpilótával voltak elégedetlenek. Az unió légiközlekedési szerve március 11-én kedden közölte, hogy határozatlan időre kitiltja az EU-tagországok légteréből a Boeing MAX típusokat, és a harmadik országbeli üzemeltetők nem repülhetnek át az unió légterén ezzel a típussal.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!