A Szabad Pécs azt írja, hogy Palkovics László innovációs miniszter a HÖOK pécsi országos közgyűlésén azt mondta: a magyar felsőoktatás egészére kiterjesztené a kormány a Corvinus-modellt.


Az a cikkből nem derül ki, hogy a politikus milyen konkrét változtatásokra gondolt, ám éppen pénteken írtunk arról, hogy a Budapeti Corvinus Egyetemet egy állami alapítású közhasznú alapítvány fogja működtetni jövő nyártól, az intézmény kancellárja pedig bejelentette, hogy 2020-tól már egyáltalán nem fognak állami finanszírozású férőhelyeket hirdetni a jelentkezőknek. Ehelyett létrehoznak egy Corvinus-ösztöndíjat, de a cél az, hogy legalább 60 százalék arányban önköltséges hallgatók legyenek az egyetemen - most állami ösztöndíjasból van ennyi.

Palkovics szombaton közölte, hogy a Corvinuson megkezdett munkát felgyorsítanák, és kiterjesztenék a magyar felsőoktatás egészére, hogy a magyar egyetemek "hatékonyabban, versenyképesebben és egyszerűbben" működjenek a jelenleginél, a környező országok egyetemeihez és a magyarországi magánegyetemekhez hasonlóan. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!