20-40 milliméter esőre lehet számítani, lesz, ahol egész nap esni fog. Addig kellemes, langyos, néhol napos időre van kilátás.


Csütörtökön még viszonylag kellemes, néhol napos őszi idő ígérkezik, péntekre azonban hatalmas esőzés érkezik az országba – írja az Időkép.

Csütörtökön változóan, többször erősen felhős lesz az ég, de az ország nagy részén legalább rövid időszakokra szerephez jut a nap. Több tájegységünkön elszórtan kialakulhat átmenetileg eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A déli-délnyugati szél nagy területen élénk, helyenként erős lesz. Délután 16-23 fokot mérhetünk.

Az ország északi-északnyugati része kapott csütörtök hajnalra is kiadós öntözést kapott, a Dunántúl északi részén többfelé a 30 millimétert is meghaladta a csapadékösszeg. Máshol azonban az 5 millimétert sem haladta meg a csapadék.

Csütörtök éjjelig inkább csak záporok hozhatnak lokálisan kiadósabb csapadékot, péntekre virradóan azonban nyugat, délnyugat felől kiadós esőzés kezdődik, mely több órán keresztül eltart majd.

A csapadék mennyisége kisebb körzetekben – elsősorban a Dunántúli-középhegységben – az 50 millimétert is elérheti 24 óra alatt.

Szombaton ismét érkezhet csapadék, de ekkor már inkább záporok formájában, nem fog mindenhol esni és a mennyiség sem lesz olyan jelentős, mint pénteken. Viszont helyenként zivatarok kialakulására is van esély a nyári időszámítás utolsó napján.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!