A főváros környékén késő délelőtt, dél körül érkezik meg a csapadék, míg a déli és keleti határhoz közel eső régiókban egészen estig maradhat száraz az idő. Még szombatig kitarthat a zord időjárás.


Szerdán reggel nyugat felől beborul az ég, és egyre több helyen számíthatunk esőre vagy záporra – figyelmeztetett a HungaroMet a Facebook-oldalán. A főváros környékén késő délelőtt, dél körül érkezik meg a csapadék, míg a déli és keleti határhoz közel eső régiókban egészen estig maradhat száraz az idő.

A front átvonulását követően délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, ami nem teszi barátságosabbá a helyzetet. A hőmérséklet is hűvösen alakul, többnyire 13-20 fok között lesz, de a tartósan esős északabbi részeken csupán 10 fok körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani.

A Dunától keletre 20-40 milliméter csapadékra van kilátás, míg a Dunántúlon akár 50-60 milliméter is eshet. Az októberi átlagos csapadékmennyiség 51 milliméter, így lesznek olyan helyek, ahol a hónap első öt napja alatt ez már meg is lesz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!