A meggyilkolt tanár családjához kerülhet a pénz.


Jogerőre emelkedett az olaszliszkai lincselés fővádlottjának kártalanítása, így a férfi 5 millió forintot kap az államtól – írja a Bors. A Szögi Lajos halálával végződő lincselés elsőrendű vádlottja az illemhellyel, a melegvíz hiányával és a szellőztetéssel volt elégedetlen a börtönben, ezért kért kártalanítást a magyar államtól.

Ez azt is jelenti, hogy a férfi elkezdhet törleszteni a meggyilkolt tanár családjának: 46 millió forint kártérítést ítélt meg nekik a bíróság, azonban kártérítést a család eddig nem kapott. Olyan esetben azonban, ha van az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás, akkor azt rögtön a kártérítésre jogosult kapja meg, nem pedig a terhelt. Azaz a perben nyertes férfi helyett rögtön Szögi Lajos családjához mehet majd a pénz – írja a Bors.

Mint arról korábban már írtunk, a 44 éves földrajz-biológia szakos tanár, Szögi Lajos 2006. október 15-én Tiszavasváriból Vámosújfalu felé tartott autóján családjával. Olaszliszkán egy 11 éves kislány átszaladt szabályosan közlekedő autója előtt, majd elesett az árokparton. Szögi megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja a gyereknek. Ekkor a kislány rokonai és ismerősei rátámadtak és megölték.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!