Három társához hasonlóan nemsokára szabadulhat az olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottja, Sz. András - írja a Bors. A férfi egyike azoknak, akik 2006. október 15-én Olaszliszkán rátámadtak Szögi Lajosra, mert azt hitték, a férfi autójával elsodort egy kislányt. A kisgyereknek nem esett baja, de a tanárként dolgozó férfit kirángatták az autóból és családja szeme láttára halálra rugdosták.

A Bors információi szerint Sz. András segített kirángatni Szögi Lajost a kocsiból és a férfi bántalmazásában is részt vett testvérével együtt, aki akkor még kiskorú volt. Sz. Andrást 2009-ben 15 éves fegyházbüntetésre ítélték, feltételes szabadlábra helyezéséről 10 évvel később, idén júniusban tárgyaltak először, de a bíróság akkor elutasította azt.

"A fér­fi a börtönben mintarabként vi­selkedett: senkivel nem volt konfliktusa, leérettségizett, több szakmát is szerzett. Kedden a nyá­ri döntést felülbírálva a bíróság ar­ról döntött: a férfi mégis hazamehet"

hirdetés

- írja a Bors. A lap információit a Szegedi Fegyház és Börtön szóvivője is megerősítette.

A lap úgy tudja, a férfi testvéréhez megy majd haza, aki az ügy negyedrendű vádlottja volt és csakúgy, mint már két másik vádlott, ő is szabadult a börtönből. Sz. András korábban a rossz fogva tartási körülmények miatt másfél milliós kártérítést is kapott, a pénzt azonban nem tarthatta meg, azt ugyanis Szögi Lajos családja kapta a nekik megítélt 46 millió forintos kártérítés miatt.