Meghalt egy 9 éves kisfiú, akit épp szülei vertek halálra egy ördögűzés során - írja a Metro. A lapban megjelent történet szerint a gyilkosságot egy vallásos szekta, a „Jézus Krisztus tanítványai” tagjai követték el Jekatyerinburgban.

Az ördögűzés koreográfiája a rendőrségi beszámoló szerint az volt, hogy míg az anya lefogta a gyereket, addig az apa és a szekta más tagjai korbáccsal verték, így akarták belőle kiűzni a gonoszt.

A gyerek belehalt a bántalmazásba, mire a szektások két napig imádkoztak holtteste mellett feltámadásáért.

hirdetés

Miután ez eredménytelennek bizonyult, a gyerek testét egy erdőben temették el. A gyerek nagynénje értesítette a rendőrséget, ők találták meg a kisfiú holttestét. Az apát Oroszországban fogták el a szektát vezető nővel, Zemfira Gainullinával együtt, az anyát Fehéroroszországban tartóztatták le, kiadatása folyamatban van.

A szekta vezetője azt mondja, nem történt bűncselekmény, ők úgy élnek, ahogy Jézus Krisztus vezeti őket. Szerintük harcolni kell az ördöggel, a gyerekből ezeken a szertartásokon épp a bűnt verik ki. Ilyenkor nem szabad a gyermek szenvedésével törődni, mert a pokolban még jobban szenvedne.