Ez azért különösen érdekes, mert a magyar miniszterelnök teljes mellszélességgel kiáll a republikánus elnökjelölt-jelölt, Donald Trump mellett.


Az elnökválasztás évébe lépve még mindig nem teljesen egységes a republikánus tábor Donald Trump támogatását tekintve. Bár a volt elnök hivatalosan még nem jelölt, aligha fér kétség hozzá, hogy ő indul majd a republikánus oldal színeiben a választáson – a közvéleménykutatások szerint messze nem esélytelenül.

Orbán Viktor nem hogy titkot nem csinál belőle, de kifejezetten hangoztatja, hogy az exelnöknek drukkol, többek között szerdán közzétett TikTok-videójában is azt állítja, akkor lesz jó világ, ha újra Trump lesz az elnök.

Van azonban republikánus csoport, amelyik a jelek szerint sem Orbán Viktorért, sem magáért Trumpért nem rajong annyira. A Republican Accountability Project (RAP) nyíltan kampányol a volt amerikai elnök ellen, mégpedig a magyar miniszterelnököt hozva fel negatív példaként.

– idézi a hvg.hu.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, december elején Donald Trump a FOX News riporterének azt mondta: ha újra megválasztanák, nem lenne diktátor, majd hozzátette: „Csak az első napon!”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!