Ezek szerint egy mindössze 16 oldalas dokumentum alapján irányítanák választási győzelem esetén a világ egyik legnagyobb gazdaságát négy évig.


A Republikánus Párt új elnökválasztási programja már egyértelműen Donald Trump hatását tükrözi, írja az rtl.hu. A program radikálisan eltér a korábbiaktól: hiányzik belőle a melegházasság ellenzése és az abortusz országos tiltása, miközben erősödött a bevándorlásellenesség és a hazafias populizmus. A klímavédelem sem kap figyelmet.

A mindössze 16 oldalas program Trump közösségi médiás stílusát és retorikáját idézi, és bizonyos részeit maga a párt elnökjelöltje írta. Marsha Blackburn, a bizottság társelnöke elmondta, hogy Donald Trump személyesen ellenőrizte és szerkesztette a szöveget.

A belpolitikai kérdések közül kiemelkedik a bevándorlásellenesség, az amerikai gazdaság megerősítése és a hazafias oktatás. A republikánusok győzelem esetén az illegális bevándorlás elleni fellépést és a határvédelem erősítését ígérik, beleértve a hadsereg bevetését is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!