Az inflációról, a magyar válogatottról, Erdoganról és az új argentin elnökről is beszélt a Tiktokos évértékelőjében. Orbán szerint 2024 reményteljes év lesz. Már ha sikerül rendet vágni Brüsszelben és Trump nyeri az amerikai elnökválasztást.


Orbán Viktor a Tiktokon értékelte az elmúlt évet. A miniszterelnök elmondta, hogy mi volt szerinte a legjobb 2023-ban, és arról is beszélt, hogy milyen üzleteket akar majd kötni idén.

A Hatlövetű című sorozatának folytatásában Orbán azt mondta:

A miniszterelnök szerint azonban a háborúnak nincs vége, a terrorveszély növekszik Európában, és a migrációs nyomás is egyre nehezebb. Ahogy fogalmazott: „2023-ban kellett a legény a gátra”.

A követező pontban Orbán Viktor a magyar válogatott harmadszor jutott ki az Európa-bajnokságra. A kormányfő ennek kapcsán visszaemlékezett, hogy a „norvégok röhögő görcsöt kaptak”, amikor kiderült, hogy Magyarország lesz az ellenfelük a pótselejtezőben.

- mondta Orbán.

A harmadik pontban Recep Tayyip Erdoğa török elnök legutóbbi budapesti látogatását boncolgatta. A miniszterelnök felidézte, hogy egy lovat adott ajándékba az államfőnek, akitől viszont egy török gyártmányú új elektromos autót kapott.

„Egy lóerő 435-ért cserébe, csupa ilyen üzletet szeretnék kötni 2024-ben is”.

A negyedik szakaszban a decemberi utolsó Kormányinfón tartott nemzetközi sajtótájékoztatóját emelte ki, ahol főként Ukrajnáról faggatták. Állítása szerint ezt az eseményt minden évben nagyon várja, és jó lehetőségnek tartja arra, hogy kifejtse az álláspontját a fontos kérdésekben.

Az ötödik pontban pedig Argentínáról, illetve az új elnökről, Javier Milei munkásságáról beszélt, akinek a beiktatásán személyesen is részt vett.

„Ilyet sem láttam még, pedig régóta koptatom a politika iskolapadjait. Egy elnök, aki láncfűrésszel kampányol, és ez nem indokolatlan, mert az infláció 100 százalék fölött is volt” - mondta Orbán.

Azonban figyelik majd, mit tesz Milei, „hátha tanulhatunk tőle gazdaságpolitikai mesterfogásokat”.

Végül, hatodik pontként pedig boldog új évet kívánt, és azt elárulta, mit vár ettől az évtől:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!