Hosszú véleménycikkben fejti ki álláspontját a magyar miniszterelnök a választások utáni helyzetről. Jelenleg a szélsőjobboldalinak számító Fidesz képviselői egyik parlamenti frakcióhoz sem tudtak csatlakozni.


Orbán Viktor éles hangú kritikát fogalmazott meg az Európai Néppártról és a brüsszeli elitről szóló szombati Magyar Nemzetben megjelent írásában. A miniszterelnök szerint az Európai Néppárt árulta el az európai emberek választási akaratát, amikor a választások után inkább a baloldallal és a liberálisokkal kötöttek szövetséget, semmint tiszteletben tartották volna a szavazók döntését. Orbán úgy véli, Európa válságban van, ahol az élet kereteit meghatározó keresztény civilizáció hanyatlik, és az Európai Unió globális súlya is csökkent az elmúlt években. Emellett a „brüsszeli bürokrácia hibás politikai döntései” súlyosbítják a helyzetet, beleértve az európai érdekérvényesítés gyengülését és a gazdasági stagnálást.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az afrikai migráció növekvő számaival szemben a kerítés jelenleg is hatásos védelmet nyújt Magyarország számára, de

Kritizálta továbbá a brüsszeli bürokratákat, akik szerinte nem az emberek érdekeit képviselik, hanem saját ideológiájukat erőltetik rájuk, különösen a „méregzöld politika és a kevert társadalom eszménye” jegyében.

Orbán Viktor úgy véli, hogy a jelenlegi válsághelyzet és a politikai megosztottság jelezte, hogy változásra van szükség Európában. A jobboldali és szuverenista pártok "győzelme" az európai parlamenti választásokon számára azt jelenti, hogy az emberek a változás irányába szavaztak, és ezért a jobboldaliaknak továbbra is erősíteniük kell együttműködésüket az európai parlamentben.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!