Éves összegzést tartott Lázár János a Rádió 7 Közös nevező című műsorában, amelyben Hódmezővásárhelyről és a Fideszről is beszélt.

A Vásárhely24.com beszámolója szerint az országgyűlési képviselő nem tartja tragédiának, hogy Hódmezővásárhelyen nem a Fidesz nyerte a helyhatósági választásokat. Szerinte a vásárhelyi városházán most többségben vannak azok, akiknek fogalmuk sincs merre menjen tovább a város.

"Nem ők nyertek, hanem a Fidesz veszített a városban".

Azt is elmondta, hogy "uszítással, gyűlöletkeltéssel lehetett választásokat nyerni, ám az elnyert lehetőséggel már nehéz élni". Szerinte a városban még jelen van az uszítás és a gyűlölködés, nap mint nap lehet tapasztalni.

hirdetés

Az országos politikát szórakoztatónak nevezte, szerinte "az ellenzéki politika egyetlen témája a kormány támadása", de a Fideszről is mondott kritikát.

Ki kell mondani: a Fidesz elveszítette az októberi választásokat. Változásra van szükség a pártban és annak kommunikációjában. Fontos a fiatalok felé fordulni, hiszen teljesen másként gondolkodik, másként tekint a világra, máshová helyezi az értékeket egy 20 éves, mint a 40-es, vagy akár az idősebb generáció. 500 ezer új szavazó lesz a következő választásra, számukra is javaslatokat kell kínálni az őket foglalkoztató kérdésekben. A legfontosabb pedig az, hogy meghallgassuk az emberek problémáit, a politikának sokkal többet kell foglalkozni a hétköznapi élet kérdéseivel. Csak így juthat sikerre a párt 2022-ben,

mondta Lázár a műsorban.