Korábban hasonlót mondtak Simicska Lajos elhíresült „G-napján” és a Momentum kordonbontó akcióinál is.


Reagált Orbán Viktor sajtófőnöke Magyar Péter hétvégi szavaira. Mint ismeretes Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje szombaton, Novák Katalin lemondása és Varga visszavonulása után a NER tagjait (elsősorban Rogánt Antalt) és a rendszer működését ekéző Facebook-bejegyzéseket jelentetett meg, majd vasárnap este a Partizán élő interjújában súlyos állításokat fogalmazott meg a kormány működésével kapcsolatban.

A 24.hu megkereste az ügyben a Miniszterelnöki Kabinetirodát és magát Orbán Viktort is, de mindkét helyről ugyanazt a sablonválaszt kapták:

– írta a kabinetiroda és Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktort azért keresték meg, mert Magyar hétfőn azt állította, hogy a miniszterelnök nem járult hozzá a később csalási és korrupciós botrányba keveredett Völner Pál leváltásához, noha Varga Judit azt kezdeményezte.

A miniszterelnöki kabinetirodánál pedig az iránt érdeklődtek, hogy igaz-e, hogy Nagy Ádám (Rogán kabinetfőnöke) személyesen járt közbe akkor, amikor Balásy Gyula reklámcégei a piaci árhoz képest három vagy akár hatszoros áron dolgoztak a Magyar által vezetett Diákhitel Központnak, akik ezért nem akartak tovább velük dolgozni.

A „reményvesztett emberek kétségbeesett próbálkozásai” szófordulat nem új a kormányzati kommunikációba: 9 éve így reagáltak Simicska Lajos elhíresült „G-napi” botrányakor is, de ugyanez volt a válasz a Momentum kordonbontó akcióira is a Karmelita kolostornál – emlékeztet a 24.hu.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!