A néppárt átalakítását szeretné elérni, hogy helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek is.


Mindent, ami ma történik az európai politikai térben, onnan érdemes megközelíteni, hogy régen látott mélységű átalakulás megy végbe Európában. Megváltoztatta az életünket a migráció és a bevándorlás, ez vált a politikának a legfontosabb kérdésévé. A különbségeket átmetszette egy új választóvonal, ki az, aki támogatja a bevándorlást, és ki az, aki nem - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádiónak adott interjújában.

"A néppárton belül is törésvonal van. Valaki kevert népességű Európát akar, vannak, akik meg akarják őrizni a keresztény kultúránkat, a határainkat és ezt tartják biztonságosnak. Ilyenek vagyunk például mi magyarok, ezt képviselem én is kormányszinten is és az európai pártpolitikában is. A migránspárti politikusok megtámadtak minket a néppártban. Arra törekednek, hogy átalakítsák egy bevándorláspárti pártcsoporttá" – idézi a 24.hu a miniszterelnököt.

A néppárt európai parlamenti frakcióvezetője szerint Orbán nem mutat kompromisszumkészséget.

Elmondta, Magyarország az az ország, amely elsőként mutatta meg, hogy a migrációval szemben fel lehet lépni, a migrációt meg lehet állítani, ha százezres nagyságrendű is.

Magyarország mérete, katonáinak száma, GDP-je nem érdemelné meg, hogy annyi szó essen róla, mint most. A migrációval való nyílt szembefordulás és a migrációt üdvözlő politikusokkal való konfrontáció vezetett oda, hogy most itt állunk. A keresztény kultúra érték, semmi okuk, hogy erről lehátráljanak, mondta, hozzátéve, hogy ezt inkább meg kell védeniük. Mint fogalmazott, a magyarok képesek lesznek migránsok nélkül is az ország jövőjét biztosítani.

"Égnek a vonalak természetesen. Beszéltem Jean-Claude Junckerrel, Weber úrral, beszéltem a jelentős volt miniszterelnökökkel, és hivatalban lévő miniszterelnökökkel is. Weber úrral fogok is még beszélni. A néppárt átalakítását szeretném elérni, hogy helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek is" - mondta a miniszterelnök.

Azzal kapcsolatban, hogy az EU szerint már nincs migrációs válság, Orbán úgy reagált, hogy a migráció nem egy pattanás, ami elmúlik, hanem a népvándorlásnak egy fajtája.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!