A vádak ismertetése közben a vádlottak csak a fejüket csóválva mosolyogtak a bíróságon. Posta Imre és hat társa magukat a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevezte.


A Budapest Környéki Törvényszéken csütörtökön délelőtt tartottak előkészítő ülést hét olyan személy ügyében, akiket alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészülettel és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség. Az úgynevezett PI-kör tagjai két évvel ezelőtt az egyik piknikjükön többek között Orbán Viktor miniszterelnökre, Áder János államfőre, kormánytagokra, bírókra, járványügyi szakértőkre és ellenzéki pártok vezetőire is halálos ítéleteket hirdettek ki.

A csoport 2021. szeptemberi kulcsi piknikjén készült négyórás felvételnek az első képkockáján az a felirat volt olvasható, hogy

Posta Imre és hat társa magukat a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevezte és a csoport ennek megfelelően le is képezte az állami berendezkedést. K. Áront bírói hatalommal ruházták fel, míg A. Emő feladata a PI-kör anyagi feltételeinek koordinálása volt. Szintén a kör tagja lett egy dusnoki házaspár, B. István és H. Ágnes, akik a vád szerint kiskorú veszélyeztetését követték el azzal, hogy 2019-ben megakadályozták az otthon született gyermekük anyakönyvezését.

A tárgyalásról beszámoló Blikk szerint a vádak ismertetése közben a vádlottak a fejüket csóválva mosolyogtak az elhangzottakon. Az ügyész az indítványában azt kérte, hogy a bíróság beismerése esetén ítélje Posta Imrét és K. Áront 8 év fegyházra, A. Emőt, K. Norbertet és O. Lászlót 6 év fegyházra, míg a dusnoki házaspárt, B. Istvánt és O. Ágnest másfél év felfüggesztett börtönre.

A vádlottak közül senki sem ismerte be a bűnösségét, a korábban a köztársasági őrezred pszichológusaként is dolgozó Posta Imre annyit mondott a bíróság előtt, hogy


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!