A Mercedes titkos, új fejlesztéseiről, európai lakosságcseréről és Mark Rutte támogatásáról is beszélt a kormányfő a Kossuth Rádióban.


A magyar uniós elnökségről folytatott tárgyalásokat a német kancellárral, ezt megelőzően pedig a Mercedes vezetőivel találkozott, mondta Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, amit az Infostart szemlézett. A megbeszélések során a Mercedes új, kecskeméti beruházásáról is szó esett, amely több ezer új munkahelyet teremt majd.

„Az egész német ipar nagy átalakuláson megy keresztül. A kérdés az, hogy ebben lesz-e helye a magyaroknak vagy sem” – mondta a miniszterelnök. Hozzátette, hogy szigorú titoktartást fogadva engedték be az üzembe, ahol a legújabb fejlesztéseket is láthatta.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Berlinben tartózkodva elsősorban a gazdasági együttműködés megerősítésére fókuszál a német kancellárral. „Ők ugyanabban a cipőben járnak, mint mi, számukra is kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága, és az, hogy a termékeiket el tudják adni a világpiacon” – fogalmazott Orbán.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!