Amint arról mi is beszámoltunk, a Parlament október 21-i ülésén Hadházy Ákos, az LMP korábbi társelnöke egy táblával lépett az országházi pulpitus elé Orbán Viktor beszéde közben, melyen az állt: "Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott". Majd elővett egy másikat is, ezen pedig az, hogy: "Stop propaganda, stop korrupció!"

Orbán Viktor véget akart vetni az akciónak, ám az nem sikerült neki, végül kormánypárti képviselők siettek a segítségére, kisebb dulakodás után elvették Hadházytól a táblákat, így a harmadik, az "A lónak a f*szát" feliratú csak később került elő. A friss házelnöki levél és a külön határozatok értelmében Hadházy Ákos, továbbá Bánki Erik, Bíró Márk, Font Sándor, Hoppál Péter, Horváth László, Kerényi János, Kovács Sándor, Kubatov Gábor és Pesti Imre országgyűlési képviselők is megsértették az Országgyűlésről szóló törvény szabályait.

Ezért Hadházy Ákos esetében 329 ezer forintos pénzbüntetést, az érintett fideszeseknek pedig 50 ezer forintos tiszteletdíj-megvonást javasolt Kövér László.

A döntés után többen is hozzájárultak Hadházy Ákos büntetésének kifizetéséhez. Ezt a politikus a Facebook-oldalán írta meg, ahol megköszönte a segítséget.

"Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a segítséget! Önöknek hála Kövér László jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy a parlament pénzével szórakozva akadályozza a véleménynyilvánítást.

„Több táblányi” pénz gyűlt össze az Önök jóvoltából, a mostani büntetésen felüli összeget is arra fogom használni, hogy azokhoz is eljussanak a Fidesz mocskos ügyei, akik elől az agymosó propagandagépezet elrejteni szeretné

- írta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>