Az eseményen ott lehet Vlagyimir Putyin orosz elnök is.


Kínába látogat Orbán Viktor – erősítette meg a Privátbankár értesülését a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar miniszterelnök kínai útjáról elsőként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozatának elnöke beszélt a 134. kantoni vásár alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. A kantoni a világ talán legnagyobb vására. Nádasi Tamás azt nyilatkozta: „a Covid miatt nem tudtunk üzleti delegációkat szervezni, de már elkezdtük újra tervezni a kínai konferenciákon, kiállításokon, üzletember találkozókon való részvételt. A háború ellenére is töretlen a magyar-kínai kapcsolatok fejlődése. Úgy látjuk, átrendeződik a világ geopolitikai térképe, új világrend van kialakulóban, erős kínai pozícióval.”

Hozzátette:

A Privátbankár megkeresésére a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt a kínai elnök meghívta Pekingbe. Októberi programja során a kormányfő részt vesz a Belt and Road Initiative (BRI) konferencián.

Az eseményre hivatalos Vlagymir Putyin orosz elnök is, akivel az orosz-ukrán háború kezdete óta nyugati vezető nem mutatkozott, és aki 2017-ben és 2019-ben is részt vett már a konferencián.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!