A miniszter maga kérte Vukoszávlyev Zorán elküldését. Indoklást egyelőre nem fűztek a helyettes államtitkár felmentéséhez.


Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök határozata, amely szerint október 25-ei hatállyal felmentette a szaktárca helyettes államtitkárát, Vukoszávlyev Zoránt – vette észre a 24.hu. A felmentés a tárca minisztere, Lázár János kérésére történt.

Azonnali hatályú döntését a kormányfő a kormányzati igazgatásról szóló törvény 228. § (2) bekezdés b) pontja alapján hozta. A hivatkozott csak azt mondja ki, hogy a miniszterelnök ezt bármikor megteheti, azaz valódi indoklás nem derül ki belőle.

A kormány honlapján megtalálható életrajza szerint Vukoszávlyev Zorán építész a műemlékvédelemért felelt tavaly augusztus óta, amikor Lázár János javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte. Korábban okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnökként, kutatóként, oktatóként és tervezőként is a korszerű örökségvédelemmel, műemlékvédelemmel, a XX. századi magyar templomépítészettel foglalkozott.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!