Vukoszávlyev Zorán a műemlékvédelemért felelt tavaly augusztus óta. Csepreghy Nándor miniszterhelyettes szerint kizárólag szakmai okok állnak a döntés mögött.


Ahogy arról beszámoltunk, Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára Orbán Viktor október 25-ei hatállyal felmentette a szaktárca helyettes államtitkárát, Vukoszávlyev Zoránt, aki a műemlékvédelemért felelt tavaly augusztus óta.

- indokolta a döntést az Indexnek Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese a felmentést.

Az Index azonban emlékeztet, hogy felmentésének híre után Vokoszávlyev még úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint szakmailag rendben volt a munkája és nem közös megegyezéssel távozik. Csepreghy most mégis azt mondta, hogy kizárólag szakmai okok állnak a döntés mögött.

A változásokról Csepreghy annyit árult el, hogy egy törvényjavaslat alapján olyan műemlékvédelem alatt álló ingatlanokat adnának magánkézbe, amelynek felújítására az állam nem tud költeni. Ehhez pedig szerinte "olyan emberre van szükség, aki az akadémiai tudás helyett jóval gyakorlatiasabb tudással rendelkezik".

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!