A miniszterelnök szerint Soros György és fia arra készülnek, hogy nyáron fellázítják a migránsokat a magyar határon. Úgy látja, hogy nyugati fegyverekkel sem lehet legyőzni az orosz hadsereget.


Az Európai Unió menekültek elosztásáról szóló terve mögött Soros György és a fia áll - többek között erről beszélt Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. Az interjút ezúttal felvételről játszották le, amit csütörtök délután rögzítettek.

A miniszterelnök szerint háborús időben az segíti az országot, aki a megtakarításait nem bankbetétben, hanem állampapírban tartja. A más befektetési formákat hátrányosan megkülönböztető intézkedéseket azért vezették be, hogy a háború idejére az államkincstárba akarják terelni a befektetéseket, ígérete szerint viszont ezeket megszüntetik, amikor véget ér a háború.

A béke azonban egyelőre nem látszik, Orbán szerint ugyanis a a háborús helyzet most durvább, mint valaha. Szerinte akár atomháború is kezdődhet a magyar határtól néhány kilométerre. Orbán szerint nyugati fegyverekkel és ukrán katonákkal nem lehet legyőzni az orosz hadsereget.

- jelentette ki.

A magas infláció oka az energiára kivetett brüsszeli szankciók a kormányfő szerint, ezt akarja helyrehozni a magyar állam, év végére továbbra is reálisnak tartja, hogy 10 százalék alá csökken a pénzromlás mértéke. A benzin és a gázolaj jövedéki adóját is Brüsszel miatt kellett megemelniük, személy szerint neki ez az egész úgy hiányzott, mint "egy púp a hátára”

Hevesen bírálta a menekültek elosztásáról szóló uniós megállapodást is.

- mondta.

Orbán szerint Sorosék arra készülnek, hogy nyáron fellázítják a migránsokat a magyar határon, akik már most egyre agresszívebbek.

- magyarázta Orbán.

(via Telex, 444, MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!