A miniszterelnök két hónap szünet után ült be ismét pénteken Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorába. Többek között erről beszélt.


Orbán Viktor szerint ideje megbarátkozni a gazdasági semlegesség fogalmával, mert ha Magyarország továbbra is ugyanazt az utat járja, mint eddig, abból nagy baj lesz. A miniszterelnök az elmúlt hét egyik legfontosabb nemzetközi eseményeként említette az Európai Központi Bank volt elnökének elemzését, amelyből szerinte világosan kiderült: Európa lemaradt az USA és Kína mögött. Orbán szerint nem elég csak a nyugatra figyelni, gazdaságilag nyitni kell keletre is, különben az ország elszigetelődik. A gazdasági semlegességet a magyar emberek érdekei szempontjából a legfontosabbnak tartja.

Az Európai Bíróság árstopokkal kapcsolatos ítéletéről Orbán úgy vélekedett, hogy Magyarországot azért ítélték el, mert meg akarták védeni a magyar családokat a „felesleges” áremelésektől. Szerinte nem szabad azt gondolni, hogy ami Brüsszelből jön, az automatikusan helyes, mert az EU gazdasági döntései sokszor tévesek.

A német határlezárás ügyére is kitért a miniszterelnök, amely a solingeni késelés után történt. Orbán keményen kritizálta a német kormányt, mondván, nem egy intellektuális feladvány megoldásáról van szó, hanem arról, hogy a nép nyomására döntöttek végül a határok lezárása mellett.

- mondta a miniszterelnök a rádióban.

(via Blikk)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!