Ami jó, az a kormány érdeme, ami rossz, az Brüsszel, a liberálisok, a szankciók és a háború miatt van.


Az év utolsó Kormányinfóját Orbán Viktor tartja.

A miniszterelnök azt mondta, hogy ez volt a rendszerváltás óta Magyarország legnehezebb éve, de rendkívüli teljesítmény nyújtott az ország. A választás valódi szabadságharc volt, "meg kell védeni az ország függetlenségét". Szerinte "a brüsszeli és liberális világ baloldali kormányt akart", így nem kötötték meg a megállapodásokat Magyarországgal, és ugyanígy Lengyelországgal is, (valójában már megkötötték) de a magyarok nem kértek a külföldi beavatkozásból.

A másik rendkívüli eredmény a háborúból való kimaradás. „Európa már belesodródott a háborúba. Aki fegyvert szállít, az bokáig, aki a katonákat képez ki, az derékig, aki egy egész háborúzó országot, az szügyig van benne a háborúban” – tette hozzá. Kijelentette: azt reméli, Európa nem lesz nyakig benne a háborúban.

Az ország harmadik idei kiemelkedő teljesítménye a migráció kezelése. Szerinte hazánk az egyetlen olyan uniós tagállam, amelynek déli és keleti határán egyaránt súlyos menekülthelyzet alakult ki. Hiszen dél felől nem csillapodott az illegális bevándorlók nyomása, míg keletről nagy számú ukrán menekült érkezésével kellett szembenézni.

A negyedik kiemelkedő teljesítmény a kormányfő szerint az, hogy finanszírozni tudták az ország energiaellátását. A teljes magyar energiaimportért fizettünk 7 milliárd eurót 2021-ben, idén viszont ezért 17 milliárd eurót fizettünk, ez 4000 milliárd forint.

Az ötödik pedig: a munkaalapú gazdaságot meg tudtuk őrizni. Mint mondta: soha nem dolgoztak annyian az országban, mint idén, 30 éves csúcson van a foglalkoztatás, most 74,6%-on áll.

2023-ban ezek lesznek Orbán szerint a legfontosabb dolgok:

- Maradjunk ki a háborúból,

- Ne legyen recesszió, pluszban legyen a gazdaság,

- Egy számjegyű legyen az infláció decemberre

- Döntés lesz arról, hogy a fiataloknak 25 éves korig járó szja-mentességet a gyereket vállaló nők számára 30 évre emeljék.

Egy kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a korrupció nem csak baloldaliakra jellemző. Az Európai Parlament korrupciós botrányáról azt mondta, hogy ez nem újkeletű ügy, és szerinte néppárti politikusok is érintettek az ügyben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!