December 27-28-án megkezdik a koronavírus elleni védőoltás beadását Magyarországon, elsőként az egészségügyi dolgozók kapnak belőle - jelentette be a Kossuth Rádióban Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta:

első körben 35 ezer embernek elég vakcina érkezik majd az országba, amelyből az egészségügyi dolgozók részesülnek először. Elsőként a Dél-pesti centrumkórházban oltanak, majd a megyei kórházak dolgozói következnek.

Ugyan a vakcina ingyenes és önkéntes lesz, ám Orbán mindenkit arra biztatott, hogy oltassuk be magunkat a saját, és mások biztonsága érdekében.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy jelenleg egy új gazdaságvédelmi akciótervről egyeztetnek, amely január 1-től lesz érvényben, és a napokban, vélhetően holnap jelenti be a terv következő elemeit.

hirdetés

"Idén kis karácsony lesz"

- mondta a miniszterelnök az ünnepi korlátozásokat firtató kérdésre. A december 24-ét érintő korlátozásokról hétfőn egyeztet a kormány, egyelőre nyitva maradt az a kérdés, hogy Szenteste lazíthatnak-e egyáltalán a korlátozásokon, és ha igen, mennyire. Azt is elmondta: szeretné, ha egy este beleférne. A szilveszter napja azonban nem kérdés, akkor egészen biztosan érvényben maradnak a korlátozások.



hirdetés